Cestoviny v jednom hrnci

| 10. 11. 2017 |

«Späť

  • 250 g celozrnných cestovín
  • 250 ml pasírovaných paradajok
  • 500 ml vody
  • soľ
  • čerstvá alebo sušená bazalka
  • 500 g uvarenej fazule, cíceru alebo ochuteného tofu
  • 1 konzerva kukurice
  • cesnak podľa chuti
  • olivový olej

Pri tomto spôsobe varenia nemusíme cestoviny zlievať, použijeme menej riadu a zároveň omáčka lepšie drží na cestovinách.

V hrnci zamiešame cestoviny, prepasírované paradajky, vodu, soľ a sušenú bazalku (čerstvú bazalku môžeme pridať až pri podávaní). Zmes vody a pasírovaných paradajok by mala tesne presahovať cestoviny.
Varíme pomaly za občasného premiešania približne 15 min, aby cestoviny boli uvarené al dente.
Po uvarení dochutíme pretlačeným cesnakom, olivovým olejom, pridáme fazuľu (cícer alebo nakrájané tofu), nakrájané olivy, kukuricu a nakrájanú bazalku (ak sme použili čerstvú).
Môžeme podávať s nakrájanými čerstvými paradajkami a ľadovým šalátom.

Obmeny: Do varenia môžeme pridať nakrájanú papriku, paradajky, šampiňóny a pod.

Základom receptu sú cestoviny, pasírované paradajky a voda v pomere 1 diel cestovín, 1 diel paradajok a 2 diely vody. Ostatné suroviny a dochutenie môžeme ľubovoľne meniť a prispôsobiť podľa chuti.
Pri tomto spôsobe varenia nemusíme cestoviny zlievať, použijeme menej riadu a zároveň omáčka lepšie drží na cestovinách.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.