Falafel

| 14. 03. 2018 |

«Späť

  • 250 g vareného cíceru (1 konzerva) bez vody
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčky cesnaku
  • 2 lyžice sezamu
  • 2 lyžice oleja
  • rôzne čerstvé bylinky
  • rôzne koreniny (rasca, kurkuma, mletá paprika...)
  • soľ
  • 6 lyžíc kukuričných lupienkov

Do mixéra dáme cícer, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, olej, bylinky, koreniny a soľ. Trochu rozmixujeme, pridáme rozmixované kukuričné lupienky a znova trochu rozmixujeme (dávame pozor, aby sme suroviny nerozmixovali celkom na jemno).
Podľa potreby množstvo kukuričných lupienkov upravíme, aby hmota nebola príliš vlhká a ľahko sa nám tvarovali guľky.

Z hmoty rukami tvarujeme guľky o niečo väčšie ako orechy, dáme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 220 °C asi 30 - 40 min. Po upečení chvíľku počkáme, aby guľky spevneli, až potom môžeme falafel z plechu vziať.

Podávame napr. so zeleninovým šalátom a zemiakovým pyré, alebo s cícerovým hummusom a zeleninou a pod.
Z uvedeného množstva urobíme približne 12 guliek.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.