Fazuľovo pohánková nátierka

| 09. 12. 2016 |

«Späť


- 250 g uvarenej fazule
- 50 g uvarenej pohánky
- 2 - 3 lyžice oleja
- ľubovoľné koreniny (tymián, červená paprika, kurkuma...)
- 2 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- lyžica sezamu
- soľ

Fazuľu bez vody rozmixujeme s olejom, koreninami, pretlačeným cesnakom a trochou citrónovej šťavy. Pridáme pohánku, lyžicu sezamu a znova rozmixujeme.
Podávame na celozrnnom chlebe alebo pečive so zeleninou. (Pri celiakii použijeme bezlepkové pečivo).

Obmeny: Po rozmixovaní môžeme do nátierky zamiešať tiež nakrájané čerstvé bylinky ako petržlenová vňať, pažítka a pod.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.