Haystack

| 30. 03. 2018 |

«Späť

  • ½ väčšej čínskej kapusty
  • 2 - 3 veľké strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • čerstvá alebo sušená čili paprika (pasta z čili papriky)
  • sladká mletá paprika
  • soľ
  • voda

Fazuľu s paradajkami v konzerve chvíľku spolu povaríme, pridáme olivový olej a podľa potreby soľ.
Šalát, paradajky, olivy a avokádo nakrájame, avokádo pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na tanier dáme tortilla čipsy, ktoré necháme celé, alebo ich trochu podrvíme. Na čipsy dáme fazuľovú omáčku a ostatné nakrájané suroviny.
Keďže tortilla čipsy bývajú zvyčajne dosť slané, pri ochutení ostatných surovín (omáčka...) používame soľ opatrne a striedmo.

Obmeny: Haystack môže mať množstvo podôb a obmien. Ako sacharidy sa zvyčajne používajú rôzne druhy tortilla čipsov (ale môže byť aj ryža). Na ne sa dáva omáčka s bielkovinovými potravinami (fazuľa, tofu...) a rôzna nakrájaná zelenina (paradajky, rôzne druhy šalátov, cibuľa, paprika, uhorky...) vrátane olív. Môže sa pridávať aj strúhaný syr a na vrch smotana (alebo sójová smotana).
Zvykne sa servírovať tak, že jednotlivé zložky si ľubovoľne naberá každý sám.

Viac o jedle haystack (v angličtine): www.wikipedia.org/wiki/Haystack_(food).
Mnohé ďalšie zaujímavé, chutné a zdravé jedlá môžete ochutnať na našich kluboch zdravia.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.