Jesenný mix Hokaido

| 10. 11. 2015 |

«Späť


- 500 g tekvice hokaido (1 malá tekvica)
- 300 g ružičkového kelu (asi 15 - 20 ks)
- 250 g varenej fazule
- soľ
- olivový olej
- citrónová šťava

Ružičkový kel nakrájame na štyri časti. Dáme na plech a pokvapkáme olejom, podlejeme trochou vody a osolíme. Pečieme v rúre prikryté alobalom pri teplote 220 °C asi 15 minút.
Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a pečieme odokryté asi 15 minút. Na koniec pridáme fazuľu a necháme ešte asi 5 minút v rúre.
Pri podávaní polejeme olivovým olejom s citrónovou šťavou a pretlačeným cesnakom. V prípade potreby dochutíme soľou.

Podávame s vareným celozrnným bulgurom, kuskusom alebo ryžou natural a zeleninovým šalátom. (Pri bezlepkovej diéte použijeme iba ryžu natural).
Uvedené množstvo vystačí približne pre 3 porcie.
Množstvo fazule môže byť podľa požadovanej výdatnosti jedla viac i menej.

Obmeny: Namiesto fazule môžeme použiť varený cícer alebo nakrájané tofu, ktoré ochutíme sójovou omáčkou a dáme piecť spolu s ružičkovým kelom.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.