Miso polievka s tofu
| 21. 11. 2018 |
«Späť
*
- 2 lyžice miso
- 1 ‒ 2 lyžice sójovej omáčky
- asi 4 g morských sušených rias
- 1 mrkva
- 1 malý pór
- 2 - 3 huby shitake
- 4 lyžice oleja (ideálne sezamového)
- mladá cibuľka (môže sa vynechať)
*pri bezlepkovej diéte je potrebné pozorne vyberať varianty surovín bez lepku, napr. sójovú omáčku Tamari namiesto Shoyu a pod.
Riasy nalámeme na malé kúsky (po namočení sa rozvinú a niekoľkonásobne zväčšia) a namočíme ich do vody (aby boli namočené minimálne 5 min).
Mrkvu, pór a huby nakrájame, na oleji krátko opečieme, zalejeme 1 litrom vody a dáme variť spolu aj s riasami. Varíme pomaly 5 až 10 min (len aby mrkva trochu zmäkla).
Po uvarení zamiešame do polievky miso, sójovú omáčku a pridáme nakrájané tofu.
Pri podávaní posypeme nakrájanou mladou cibuľkou.
Obmeny: Základ tvorí miso a riasy, ostatné suroviny môžeme rôzne obmieňať, napr. pridať čili papričku, použiť šampiňóny, pridať rezance atď.
You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.