Miso polievka s tofu

| 21. 11. 2018 |

«Späť

*

  • 2 lyžice miso
  • 1 ‒ 2 lyžice sójovej omáčky
  • asi 4 g morských sušených rias
  • 1 mrkva
  • 1 malý pór
  • 2 - 3 huby shitake
  • 4 lyžice oleja (ideálne sezamového)
  • mladá cibuľka (môže sa vynechať)

*pri bezlepkovej diéte je potrebné pozorne vyberať varianty surovín bez lepku, napr. sójovú omáčku Tamari namiesto Shoyu a pod.

Riasy nalámeme na malé kúsky (po namočení sa rozvinú a niekoľkonásobne zväčšia) a namočíme ich do vody (aby boli namočené minimálne 5 min).
Mrkvu, pór a huby nakrájame, na oleji krátko opečieme, zalejeme 1 litrom vody a dáme variť spolu aj s riasami. Varíme pomaly 5 až 10 min (len aby mrkva trochu zmäkla).
Po uvarení zamiešame do polievky miso, sójovú omáčku a pridáme nakrájané tofu.
Pri podávaní posypeme nakrájanou mladou cibuľkou.

Obmeny: Základ tvorí miso a riasy, ostatné suroviny môžeme rôzne obmieňať, napr. pridať čili papričku, použiť šampiňóny, pridať rezance atď.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.