Ovseno-ľanová placka

| 19. 11. 2018 |

«Späť

  • 1/2 šálky (125 ml) jemných ovsených vločiek
  • 1/2 šálky sójového nápoja
  • 2 kopcovité lyžice ľanu
  • lyžica hnedého cukru (alebo iného sladidla)
  • lyžica oleja (môže sa vynechať)
  • škorica alebo iné koreniny (mletý fenikel, aníz...)
  • štipka soli

Ľan zomelieme a všetky suroviny spolu zamiešame. Necháme chvíľu (asi 5 min) postáť. Nalejeme na panvicu, rozotrieme a pomaly pečieme asi 10 min. Keď sa dá placka už prevrátiť (skúšame od krajov, či sa dobre drží vcelku), prevrátime ju a pomaly pečieme z druhej strany asi 5 min.
Najlepšie sa placka pripraví, keď ju budeme robiť na miernom ohni a pomaly. Mala by byť trochu chrumkavá.
Uvedené množstvo postačí na jednu placku a jednu porciu. Placka sa hodí na raňajky. Podávame s ovocím, s rôznymi orechovými maslami, jogurtom, ovocnými zálievkami a pod.

Obmeny: Namiesto ľanu môžeme použiť mleté chia semienka.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.