Ovseno-ľanová placka
| 19. 11. 2018 |
«Späť
- 1/2 šálky (125 ml) jemných ovsených vločiek
- 1/2 šálky sójového nápoja
- 2 kopcovité lyžice ľanu
- lyžica hnedého cukru (alebo iného sladidla)
- lyžica oleja (môže sa vynechať)
- škorica alebo iné koreniny (mletý fenikel, aníz...)
- štipka soli
Ľan zomelieme a všetky suroviny spolu zamiešame. Necháme chvíľu (asi 5 min) postáť. Nalejeme na panvicu, rozotrieme a pomaly pečieme asi 10 min. Keď sa dá placka už prevrátiť (skúšame od krajov, či sa dobre drží vcelku), prevrátime ju a pomaly pečieme z druhej strany asi 5 min.
Najlepšie sa placka pripraví, keď ju budeme robiť na miernom ohni a pomaly. Mala by byť trochu chrumkavá.
Uvedené množstvo postačí na jednu placku a jednu porciu. Placka sa hodí na raňajky. Podávame s ovocím, s rôznymi orechovými maslami, jogurtom, ovocnými zálievkami a pod.
Obmeny: Namiesto ľanu môžeme použiť mleté chia semienka.
You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.