Ovsený koláč s jablkami

| 09. 12. 2018 |

«Späť

  • 200 g celozrnných ovsených vločiek (zhruba 2 šálky)
  • 50 g orechov (1/2 šálky)
  • hrsť nasekaných orechov na posypanie
  • 1 biele tofu
  • 250 ml sójového nápoja
  • 100 g hnedého cukru alebo iného sladidla (malú časť môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžičky škorice
  • ½ prášku do pečiva Alnatura
  • 2 jablká

Orechy zomelieme, ovsené vločky rozmixujeme. Sójové mlieko s tofu rozmixujeme na krém. Pridáme orechy, ovsené vločky, cukor, olej, škoricu a prášok do pečiva. Dobre premiešame (premixujeme).
Cesto vylejeme do formy na pečenie s priemerom zhruba 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch poukladáme nakrájané jablká a nasekané orechy.
Pečieme približne 50 - 60 min pri teplote 200 °C.
Po upečení necháme čiastočne vychladnúť, aby koláč stuhol a potom ho nakrájame.
Môžeme podávať s ovocím, s tofu krémom, jogurtom a pod.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.