Piškótové cesto bez vajec

| 09. 10. 2016 |

«Späť

1 biele tofu (asi 180 g)
220 g celozrnnej múky
100 g hnedého cukru
60 g (9 lyžíc) oleja
100 ml sójového nápoja
200 ml vody
1 prášok do pečiva Alnatura

Rúru si predhrejeme na 185 °C.
Tofu so sójovým nápojom rozmixujeme na hladký krém.
Múku zmiešame s práškom do pečiva.
Do misky dáme vodu, olej, pridáme cukor a dôkladne zamiešame (dbáme na to, aby sa cukor rozpustil). Do tejto zmesi pridáme rozmixované tofu a zamiešame. Potom pridáme múku a znova zamiešame. (Podľa potreby pridáme vodu.)
Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 185 °C pečieme približne 40 minút.

Využijeme ako klasické piškótové cesto. Môžeme podávať napr. potreté tofu krémom (tofu rozmixované so sójovým nápojom a ochutené napr. vanilkovým cukrom) a ovocím, s jogurtom, poliať čokoládou, natrieť lekvárom a pod.

Obmeny: Do cesta môžeme zamiešať orechy a na vrch pri pečení pridať ovocie (napr. nakrájané jablká alebo hrušky) atď.

(Recept bol inšpirovaný receptom z www.lahke-recepty.sk.)

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.