Plnené rolky z ryžového papiera

| 04. 03. 2016 |

«Späť


- 16 ryžových papierov na rolky
- 250 g varenej fazule
- 150 g sterilizovanej kukurice
- 300 g šampiňónov
- 1 petržlen (koreň)
- olej
- soľ

Nakrájané šampiňóny a petržlen podusíme (na koniec odparíme všetku vodu). Fazuľu (bez vody) popučíme vidličkou a zamiešame spolu so šampiňónmi, petržlenom a kukuricou. Dochutíme soľou.
Ryžové papiere vždy dva spolu krátko namočíme vo vode, preložíme na utierku. Na každé dva kusy dáme do stredu fazuľovú zmes, zvinieme najskôr dva protichodné okraje a potom znova ďalšie dva protichodné okraje, aby sme dostali rolku.
Rolky krátko opečieme do chrumkava z oboch strán na panvici s trochou oleja.

Podávame so zemiakovým pyré alebo ryžou a zeleninovým šalátom.
Uvedené množstvá surovín sú len orientačné.

Obmeny: Náplň môžeme rôzne meniť, napr. použiť rozdrvené tofu, rôznu dusenú zeleninu a pod. Môžeme tiež dochutiť bylinkami a koreninami.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.