Zapekaná ovsená kaša

| 08. 12. 2016 |

«Späť

- 1 a ½ šálky ovsených vločiek
- 2 jablká
- 2 banány
- ½ šálky hrozienok (môže byť aj viac)
- 1 vanilkový cukor (môže sa vynechať)
- 100 ml sójového nápoja
- 1 - 2 lyžičky škorice

(3 - 4 porcie)
Ovsené vločky, umyté hrozienka, škoricu, vanilkový cukor a sójový nápoj zamiešame. Banány roztlačíme vidličkou, jedno jablko nastrúhame a zmiešame ich s ovsenými vločkami.
Na olejom potretý plech rozotrieme zmes a na vrch poukladáme druhé jablko nakrájané na plátky (mierne ich pritlačíme).
Pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 30 - 40 minút.
Podávame s čerstvým ovocím, môžeme posypať orechmi a podávať tiež s jogurtom alebo sójovým zakýsaným nápojom a pod.

Obmeny: Môžeme pridať vlašské orechy, hrozienka nahradiť iným sušeným ovocím, namiesto jablka môžeme na vrch nakrájať hrušku.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.