Quinoa s fazuľou

(3 – 4 porcie)

  • 1,5 šálky (asi 250 g) quinoe
  • 250 g uvarenej červenej alebo čiernej fazule
  • 3 šálky zeleninového vývaru (alebo voda a kvalitný zeleninový bujón)
  • 1 cibuľa
  • 1 petržlen (koreň)
  • 1 červená paprika
  • 1 konzerva kukurice
  • olej
  • oregano alebo iné koreniny
  • petržlenová alebo koriandrová vňať
  • soľ
Na oleji chvíľu popražíme nakrájanú cibuľu, petržlen a papriku.
Pridáme koreniny, zeleninový vývar a quinou.
Pomaly varíme prikryté asi 15 – 20 min (kým sa vyparí voda).
Zamiešame kukuricu a fazuľu, necháme krátko prejsť varom a potom postáť prikryté asi 10 min (quinoa ešte zmäkne). Podľa potreby dochutím soľou.
Pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

Obmeny: Na olejový základ môžeme pridať aj cesnak alebo čili papričky, tiež inú zeleninu, napr. zelenú fazuľku. Pre výdatnejší variant môžem zvýšiť množstvo fazule alebo podávať s opečeným tofu, orechmi a pod.