Vegetariánske ražniči

 

  • 1 lahôdkové (alebo inak ochutené) tofu
  • 1 vegánska saláma, špekáčik alebo podobný výrobok*
  • 2 červené cibule
  • 1 trochu väčší cesnak
  • 1 červená paprika
  • 200 g šampiňónov
  • olej
  • soľ
  • ľubovoľné koreniny podľa chuti
  • * Pri bezlepkovej diéte použijeme výrobok bez lepku.

Množstvo surovín je približné a vystačí zhruba na 5 špajdlí, 2 – 3 porcie.

Tofu, salámu, cibuľu, cesnak, papriku a šampiňóny nakrájame na kúsky vhodné na napichovanie na špajdle.
Suroviny postupne napichujeme na špajdle v poradí napr.: šampiňón, tofu, cibuľa, paprika, saláma, cesnak…
Dáme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a ochutíme ľubovoľnými koreninami.
V rozohriatej rúre na 220 °C pečieme najskôr odokryté približne 15 min.
Potom prikryjeme alobalom a pečieme asi 30 min. Nakoniec odkryjeme a pečieme ešte približne 15 min.
Vegetariánske ražniči

 

Podávame napr. s varenými zemiakmi a vhodnou zeleninovou prílohou (šalátom).

Obmeny: Môžeme pridať tiež nakrájanú tekvicu hokaido, cuketu alebo iné suroviny.