Množstvo surovín je približné a vystačí zhruba na 5 špajdlí, 2 – 3 porcie. |
|
Tofu, salámu, cibuľu, cesnak, papriku a šampiňóny nakrájame na kúsky vhodné na napichovanie na špajdle. | |
Suroviny postupne napichujeme na špajdle v poradí napr.: šampiňón, tofu, cibuľa, paprika, saláma, cesnak… | |
Dáme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a ochutíme ľubovoľnými koreninami. | |
V rozohriatej rúre na 220 °C pečieme najskôr odokryté približne 15 min. | |
Potom prikryjeme alobalom a pečieme asi 30 min. Nakoniec odkryjeme a pečieme ešte približne 15 min. | |
Vegetariánske ražniči
|
|
Podávame napr. s varenými zemiakmi a vhodnou zeleninovou prílohou (šalátom). |
Obmeny: Môžeme pridať tiež nakrájanú tekvicu hokaido, cuketu alebo iné suroviny.