Višňový sendvič

 

  • celozrnné toasty
  • arašidové maslo
  • višňový džem
  • horká čokoláda
  • višne (mrazené alebo čerstvé bez kôstky)
Na jeden toast postupne dávame lyžicu arašidového masla, dve lyžičky džemu, kúsok horkej čokolády (zhruba polovicu tabličky – 7,5 g), 4 – 5 višní.
Zlepíme s druhým krajcom toastu, pritlačíme, prípadne utrieme, ak nám niekde vytiekla plnka z bokov.
Dáme na sendvičovač, zatvoríme a pečieme asi 4 min.

 

 

Podávame na raňajky s čerstvým ovocím.

Obmeny: Suroviny môžeme ľubovoľne obmieňať, použiť iný džem, alebo iné sladidlo (datľový sirup, med…), iné orechové maslo a ovocie.
Variant úplne bez cukru môžeme urobiť napr. s arašidovým maslom a namočenými sušenými slivkami, ktoré rozmixujeme na „lekvár“.