Žihľavová praženica s tofu

(2 porcie)

  • 50 až 100 g žihľavy
  • 1 biele tofu (približne 200 g)
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžica lahôdkového droždia*
  • 1 lyžička kurkumy
  • soľ
  • olej
  • * Pri bezlepkovej diéte použijeme droždie bez lebku (francúzske lahôdkové droždie môže obsahovať lepok)
Žihľavu umyjeme, namočíme do zovretej vody, 
scedíme
(scedenú vodu môžeme použiť ako čaj).
a na drobno nakrájame.
Môžeme použiť aj stonky, ale nie príliš hrubé a staré. 
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu,
pridáme vidličkou roztlačené (alebo nastrúhané) tofu, nakrájanú žihľavu, kurkumu a lahôdkové droždie.
Podlejeme vodou a dusíme asi 5 – 10 minút. Dochutíme soľou.

 

Podávame s celozrnným pečivo a čerstvou zeleninou.